Hoe werkt overstappen van zakelijke energieleverancier

Overstappen van zakelijke energieleverancier… Iedere ondernemer die bewust bezig is met zijn uitgaven moet er een keer aan geloven. Gelukkig is het tegenwoordig een fluitje van een cent. Om je te helpen bij je overstap naar een nieuwe energieleverancier, leggen we je hieronder uit hoe overstappen werkt.

Het eerste handige om te weten is hoe je kunt overstappen naar een andere energieleverancier. Er zijn tal van manieren. Je kunt dit telefonisch doen als je benaderd wordt door een energieverkoper, je kunt zelf zakelijke energieleveranciers benaderen of wanneer je op straat een verkoper tegenkomt. Wil je écht de voordeligste zakelijke energietarieven afsluiten, zorg dan dat je een online zakelijke energievergelijker gebruikt. Ten eerste kan je op zo’n website een goed vergelijk maken van een uitgebreid aanbod. Ten tweede bieden energieleveranciers hun scherpste energietarieven aan via zo’n online vergelijker.

Wanneer je kunt overstappen van zakelijke energieleverancier

Het maken van een vergelijking op een vergelijkingswebsite is vrijblijvend. Je zit nog nergens aan vast. Op het moment dat je daadwerkelijk wilt overstappen van energieleverancier is het handig om te checken wat de status is van je huidige contract voor zakelijke energie. Er zijn 3 opties mogelijk:

  1. Je hebt een zakelijk energiecontract voor onbepaalde tijd die je ieder moment kunt opzeggen.
  2. Je zakelijk energiecontract had een specifieke einddatum, maar die is inmiddels verstreken.
  3. Je zakelijk energiecontract loopt tot een specifieke datum.

Bij optie 1 en 2 kun je ieder moment een nieuw zakelijk energiecontract aanvragen. Je hebt alleen een opzegtermijn van een maand. Stel dat je een energiecontract had voor bepaalde tijd waarvan de einddatum is verstreken, dan wordt dit automatisch een contract voor onbepaalde tijd. Ook dan kun je dus ieder moment een nieuw contract aanvragen en heb je alleen een maand opzegtermijn.

Wanneer je energiecontract een specifieke einddatum heeft, controleer dan wanneer deze datum is. Ongeveer vanaf drie maanden voor het einde van je huidige contract kun je een nieuwe aanvragen. Ligt je einddatum nog ver in de toekomst dan is het verstandig om nog even te wachten met overstappen van zakelijke energieleverancier.

Zelf je contract opzeggen is niet nodig

In negen van de tien gevallen hoef je niet zelf je zakelijk energiecontract op te zeggen. Dit doet je nieuwe energieleverancier voor je. Dus je hoeft, mits je het energiecontract via een online vergelijker regelt, alleen aan te geven welk contract je wilt en de rest wordt voor je geregeld.

De situatie is anders wanneer een verhuizing de reden is voor je nieuwe zakelijk energiecontract. In dit geval moet je wel zelf het oude energiecontract opzeggen.

Bevestiging van je overstap

Nadat je het nieuwe zakelijke energiecontract hebt aangevraagd, krijg je een bevestiging vanuit de energieleverancier. Daarna ontvang je het energiecontract dat je (online) hebt afgesloten met daarbij de datum waarop de levering start. Je hoeft alleen nog maar de meterstanden door te geven aan de oude en nieuwe zakelijke energieleverancier. Hiermee wordt namelijk de jaarafrekening opgesteld. Heeft je bedrijf al een slimme meter, dan worden de meterstanden automatisch geregistreerd.

Zoals je hierboven leest, is overstappen van zakelijke energieleverancier zo gedaan. Het bespaart je bovendien veel geld. Wanneer het weer tijd is om een nieuw zakelijk energiecontract aan te vragen, krijg je in veel gevallen automatisch een bericht met een nieuw aanbod. Zo betaal je nooit meer teveel.

 

 

Geef een reactie